Foto: Publicitātes foto

"Veselības gada balvas 2017" pasniegšanas ceremonijā balva par mūža ieguldījumu veselības veicināšanā pasniegta gastroenterologam profesoram Anatolijam Danilānam, portālu "Delfi" informēja Saeimas preses dienests.

Balvu Danilānam pasniedza Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Viņa uzsvēra, ka Danilāns ir "cilvēks ar lielo burtu", un viņu raksturo nerimstoša kustība, mundrums un dzīvesprieks.

Danilāns ir Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes Iekšķīgo slimību katedras docētājs un daudzu publikāciju autors.

"Veselības gada balvu" pirms pieciem gadiem iedibināja Latvijas Ārstu biedrība, un tā ir atzinība par paveikto Latvijas sabiedrības veselības veicināšanā. Vienlaikus balva kalpo par atgādinājumu tam, cik nozīmīga sabiedrības veselībā un valsts attīstībā ir veselīga vide. Pasniedzot "Veselības gada balvu", ik gadu tiek godināti desmit laureāti, tostarp pārtikas ražotāji, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības un cilvēki, kas ar savu darbību veido izpratni par sabiedrības veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!