Foto: Shutterstock
Prokuratūra 23. oktobrī tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis, kurš, pielietojot pneimatisko ieroci, spērienus, traktoru un cirvi, mēģinājis nogalināt savu paziņu. Neskatoties uz visiem šiem paziņas mēģinājumiem, cietušais izdzīvojis.

Ģenerālprokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka 23. oktobrī Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā par slepkavības mēģinājumu pastiprinošos apstākļos apsūdzēts kāds vīrietis.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētais kopā vēl ar diviem vīriešiem alkohola ietekmē ieradušies kādas mājas pagalmā, kur mēģinājuši traktora piekabē iekraut metāllūžņus to turpmākai realizēšanai.

Dusmu vadīts un nolūkā noslepkavot vienu savu pārinieku, apsūdzētais izvilcis mazas enerģijas pneimatisko pistoli un vairākas reizes mērķtiecīgi izšāvis pāriniekam galvā. Redzot, ka pārinieks bēg, apsūdzētais skrējis viņam pakaļ, nogāzis bēgošo vīrieti zemē un vairākas reizes spēris pāriniekam pa galvu, kā arī atkal ar pneimatisko pistoli šāvis viņam galvā.

Pēc tam apsūdzētais vīrietis iesēdies traktorā un ar to divas reizes pārbraucis pāri cietušajam pāriniekam. Uzskatīdams, ka viņš upuri nogalinājis, apsūdzētais nolēmis noslēpt tā ķermeni. Paņēmis auklu un sasējis cietušo, piesienot viņu pie traktora, apsūdzētais aizvilcis cietušā ķermeni uz purvu, kur gribējis to noslīcināt.

Realizēt plānu par noslīcināšanu apsūdzētajam nav izdevies, jo traktors iestidzis purvā un cietušo noslīcināt nav izdevies. Tad apsūdzētais no traktora paņēmis cirvi un iecirtis cietušajam galvā. Būdams pārliecināts, ka cietušais miris, apsūdzētais no notikuma vietas aizgājis.

Savu nodomu noslepkavot pārinieku apsūdzētajam līdz galam realizēt nav izdevies, jo viņš kļūdaini uzskatījis, ka iestājusies cietušā nāve. Cietušajam vīrietim izdevies savlaicīgi saņemt medicīnisko palīdzību, tāpēc viņš izdzīvojis.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 15. panta 4. daļas, Krimināllikuma 117. panta 4. punkta un Krimināllikuma 132. panta.

Lieta izskatīšanai nodota Daugavpils tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!