Foto: DELFI
Ziemeļvidzemē, jo sevišķi Alūksnes un Rūjienas apkaimē, gaisa temperatūra ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu būs ap nulli un ceļi var apledot, brīdina "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), aicinot autovadītājus ievērot piesardzību.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm vakarā un naktī ir gaidāms lietus, iespējama arī migla. LVC par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem aicina autovadītājus informēt pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555.

Tāpat uzņēmums atgādina, ka Latvijā daudzviet vēl turpinās ceļu remontdarbi. Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) posmā pie tilta pār Mazo Juglu Salaspils novadā dēļ remontdarbiem satiksme tiek organizēta pa vienu ceļa joslu un ir palēnināta, īpaši virzienā uz Saulkalni. LVC šajā posmā iesaka izmantot citus maršrutus.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz galvenajiem autoceļiem ir uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne). Tu ir četri reversīvas satiksmes posmi, no kuriem divos laikā no pulksten 8 līdz pulksten 22 satiksmi nosaka regulētāji. Savukārt no autoceļa Ulbroka–Ogre (P5) krustojumā ar Rīgas apvedceļu nogriezties uz apvedceļu ir liegts. Tāpat satiksmes ierobežojumi ir uz Liepājas šosejas (A9) pie Saldus, kur ir četri luksoforu posmi. Viens luksoforu pāris ir arī pie Paksītes caurtekas pie Zirņiem. Satiksmes ierobežojumi vēl ir spēkā uz Klaipēdas šosejas no Rucavas līdz Lietuvas robežai (A11), kur ir pieci luksoforu posmi, kā arī no Varakļāniem līdz Viļāniem (A12), kur ir pieci luksoforu posmi.

Savukārt lielākie satiksmes ierobežojumi uz reģionālajiem autoceļiem ir no Bašķiem līdz Preiļiem (P62) ar astoņiem luksoforu posmiem, kā arī pie Cēsīm abpus Priekuļiem (P30), kur ir pieci luksoforu posmi. Tāpat spēkā satiksmes ierobežojumi ir no Cēsīm līdz Vidzemes šosejai (P20) ar trim luksoforu posmiem. LVC informē, ka satiksme pie pārvada pār Vidzemes šoseju (A2) ir novirzīta pa pārvada nobrauktuvēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!