Foto: F64

Naktī uz trešdienu kādā daudzdzīvokļu namā Rīgā uz plīts piedeguša ēdiena dēļ izcēlies piedūmojums, un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālisti no piedūmotā dzīvokļa izglābuši vīrieti.

Dienestā portāls "Delfi" uzzināja, ka naktī uz trešdienu, pulksten 2.05 ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Emmas ielā Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtama deguma smaka. Notikuma vietā VUGD konstatējis, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī izveidojies piedūmojums no piedeguša ēdiena, kas bez uzraudzības atstāts uz plīts un dedzis 0,01 kvadrātmetra platībā. Liesmas izdevies apdzēsts pirms VUGD ierašanās.

No piedūmotā dzīvokļa izglābts vīrietis, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 2.31.

VUGD atgādina, ka nereti piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos cietušos un izglābtos cilvēkus no traģēdijas šķir tikai kaimiņu un garāmgājēju modrība, kuri par redzētajiem dūmiem ziņo ugunsdzēsējiem. VUGD rīcībā esošie statistikas dati liecina, ka šogad līdz 15. oktobrim VUGD devies uz 353 ugunsgrēku dzēšanu, kas saistīti ar bez uzraudzības atstātu ēdienu uz plīts.

Šajos ugunsgrēkos cietuši 27cilvēki, bet izglābts 21 cilvēks.

VUGD aicina iedzīvotājus nepaļauties tikai uz kaimiņiem un garāmgājējiem, bet ievērot piesardzību, sildot vai gatavojot ēdienu, kā arī mājoklī ierīkot dūmu detektoru, kas laikus palīdzēs atklāt piedūmojumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 39 izsaukumus. 20 no tiem bijuši uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 – uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!