Foto: F64

Trešdien, 25. oktobrī, pulksten 10 notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) rīkotās praktiskās mācības Rīgā, Zaķusalas krastmalā 1, portālu "Delfi" informēja VUGD.


Mācībās tiks izspēlēta situācija, ka remontdarbu laikā Rīgas radio un televīzijas tornī izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Inscenētā situācija paredz, ka remontdarbu laikā Rīgas radio un televīzijas torņa skatu laukumā, kas atrodas 134 metru augstumā, notiek īssavienojums elektroinstalācijā un izceļas ugunsgrēks. Liesmas strauji izplatās pa būvmateriāliem, kuri tiek izmantoti remontdarbu laikā, līdz ar to trešajā torņa balstā izveidojies spēcīgs piedūmojums un 142 metru augstumā uz antenu platformas atrodas divi cilvēki, kuri nevar evakuēties.

Mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iegūtās iemaņas un trenēties dzēst ugunsgrēkus un veikt glābšanas darbus sabiedriski nozīmīgās ēkās, kā arī pārbaudīt un pilnveidot objekta administrācijas un darbinieku rīcību ugunsgrēka gadījumā. Lai inscenēto situāciju pēc iespējas pietuvinātu reālam ugunsgrēkam, mācībās tiks izmantots dūmu ģenerators, kas radīs mākslīgos dūmus.

Mācību norises laikā operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc VUGD aicina iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem.

VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!