Foto: Shutterstock

Pirmdien, 23. oktobrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) devies dzēst ugunsgrēku daudzstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Izsaukumu uz Viestura prospektu, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies piedūmojums, ugunsdzēsēji saņēmuši pulksten 5.03. Ierodoties notikumu vietā, VUGD darbinieki konstatējuši, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg mēbeles trīs kvadrātmetru platībā.

No ēkas evakuēti trīs cilvēki. Ugunsgrēkā cietis vīrietis, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 6.24.

Platības ziņā liekākais ugunsgrēks pirmdien bija izcēlies Rīgā, Mangaļsalas ielā. Izsaukumu par degošu dārza māju VUGD saņēma pulksten 7.25. Notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka dārza māja deg ar atklātu liesmu pilnā 70 kvadrātmetru platībā, turklāt tai ir daļēji iebrucis jumts. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 9.55.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 39 izsaukumus. 19 no izsaukumiem bijuši uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 – uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!