Foto: DELFI

Pašvaldību vēlēšanās Daugavpils domē ievēlētais Andrejs Elksniņš (S) atjaunojis darbību advokatūrā, liecina žurnālā "Jurista Vārds" publicētā informācija.

Elksniņš, kurš savulaik bija partneris advokāta Saulveža Vārpiņa birojā, darbību advokatūrā apturēja saistībā ar ievēlēšanu 11. Saeimā uz deputāta pilnvaru laiku.

Kā liecina Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) informācija, Eksniņa darbība advokatūrā atjaunota ar šā gada 18.oktobri.

Kā ziņots, Elksniņš pēc ievēlēšanas Daugavpils domē ieguva arī mēra posteni, taču pēc dažiem mēnešiem to zaudēja, jo par mēru tika ievēlēts Rihards Eigims.

ZAP informācija liecina, ka no Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas izslēgts zvērināts advokāts Andris Baumanis, pamatojoties uz Advokatūras likuma 73. panta otro daļu. Šī norma paredz advokātu disciplinārlietu komisijai kā sodu advokātam piemērot izslēgšanu no advokatūras.

Savukārt no zvērināta advokāta pienākumiem atstādināts zvērināts advokāts Jānis Vaits, pamatojoties uz Advokatūras likuma 17. panta otro daļu.

Šī norma noteic, ka pēc procesa virzītāja rakstveida informācijas saņemšanas no zvērinātu advokātu pienākumu pildīšanas uz pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības krimināllietā laiku atstādina tos zvērinātus advokātus, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas saistīts ar zvērināta advokāta profesionālo pienākumu veikšanu, vai kuriem Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!