Foto: LETA

Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs nesen vērsies Satversmes Aizsardzības birojā (SAB), lai noskaidrotu, vai iespējams iegūt pielaidi valsts noslēpumam, kas viņam tika liegta pirms četriem gadiem, liecina TV3 raidījuma "Nekā personīga" rīcībā esošā informācija.

Pirms iepriekšējām Saeimas vēlēšanām pašreizējais Rīgas domes priekšsēdētājs un "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs bija partijas premjerministra amata kandidāts. Ušakovam ir pielaide valsts noslēpumam, bet viņa vietniekam Urbanovičam tādas nav. Viņam to liedza pirms četriem gadiem par iespējamu Saeimas vēlēšanu kampaņas finansēšanu no ārvalstīm caur sabiedrisko attiecību firmu ''Nikkolo M'', atgādina raidījums.

Tāpat "Nekā personīga" atgādina, ka šī gada septembrī "Saskaņa" izbeidza līgumu ar partiju "Vienotā Krievija". Urbanovičs "Nekā personīga" noliedzis, ka īstais iemesls saišu saraušanai ar ''Vienoto Krieviju'' būtu iekļūšana valdībā. Vaicāts par to, vai šis līgums ko devis, Urbanovičs norādīja, ka tas ''simbolizēja vismaz kādas Latvijas daļas vēlmi veidot ar Krieviju draudzīgas labas kaimiņattiecības''.

Savukārt Ušakovs raidījumam pastāstījis, ka lūzuma punkts ''Saskaņas'' un ''Vienotās Krievijas'' attiecībās esot bijis 2014. gads, kad Krievija iebrukusi Ukrainā. ''Skaidrs, ka kopš 2014. gada, nu, tā bija pēc būtības fakta konstatācija, ka instrumenta, kas bija šis līgums, vairs nav,'' paudis Ušakovs.

Pret līguma laušanu iebilst ''Saskaņas'' vienīgais eiroparlamentārietis Andrejs Mamikins. Savukārt Urbanovičs izteicies, ka Mamikins nākamajās Saeimas vēlēšanās Mamikins, iespējams, startēs ar savu sarakstu, un ''Saskaņas'' nākamajā sarakstā viņam vietas vairs nebūšot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!