Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien, 19. oktobrī, otrajā instancē izskatot civillietu Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā ģimenes prasībā par morālo kompensācijas piedziņu, noraidījusi prasību pret uzņēmumu SIA "Maxima Latvija", portālu "Delfi" informēja uzņēmuma komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Apelācijas instances tiesa lēmusi atcelt pirmās instances tiesas lēmumu no uzņēmuma piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju. Apelācijas sūdzību par pirmās instances tiesas spriedumu iesniedza uzņēmums.

Konkrētā prasība tika celta Zemgales priekšpilsētas tiesā 2014. gada 2. septembrī, prasot no uzņēmuma "Maxima Latvija" piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību 70 000 eiro apmērā katram no prasītājiem. Pirmā instance 2016. gada janvārī šo prasību daļēji apmierināja.

Saistībā ar 19. oktobra spriedumu "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers uzsvēris, ka Zolitūdes traģēdijas objektīva izvērtēšana tiesās svarīgumu. "Mūsuprāt, tā neapšaubāmi atstās sekas uz Latvijas tiesību sistēmu kopumā un līdzīgām tiesvedībām Zolitūdes lietā. Uzskatām, ka, noraidot prasību, tiesa ir ņēmusi vērā lietas apstākļus, izvērtējot iesniegtos pierādījumus un prasības būtību," viedokli paudis Vilcmeiers.

Vienlaikus uzņēmums norāda, ka visām traģēdijā bojāgājušo ģimenēm, tostarp konkrētās prasības iesniedzējiem, piedāvājums par "Maxima Latvija" finansiāla atbalsta saņemšanu 100 000 eiro apmērā ir joprojām spēkā. Patlaban vienošanās ir noslēgtas ar lielāko daļu ģimeņu, liecina uzņēmuma paziņojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!