Foto: Reuters/Scanpix

No pirmdienas līdz 27. oktobrim Latvijas teritoriālajā jūrā un ekskluzīvi ekonomiskajā zonā notiek militārās mācības "Flotex 2017", kurās piedalās Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēki, Gaisa spēki, Valsts robežsardze, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, informēja Aizsardzības ministrija.

Mācībās "Flotex 2017", lai pilnveidotu un uzturētu rezerves karavīru zināšanas un iemaņas, piedalās arī rezerves karavīri, kuri no 9. līdz 13. oktobrim Jūras spēku mācību centrā apguva sagatavošanas kursu.

Mācību mērķis ir trenēt un testēt Jūras spēku spēju darboties kā vienotam spēku veidam, pildot aizsardzības plānos noteiktos uzdevumus, pilnveidojot mācībās iesaistīto vienību resursu savietojamību, kā arī veicināt sadarbību ar Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēkiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un Valsts robežsardzi.

"Flotex 2017" piedalīsies visas Jūras spēku apakšvienības un tās notiks vairākās fāzēs. Pirmā fāze notiek no 16. līdz 20. oktobrim un tās laikā Jūras spēku vienības veic spēku integrācijas un sadarbības treniņus vienībām atrodoties gan ostā, gan jūrā. Otrās fāzes laikā no 20. līdz 26. oktobrim jūras spēku vienības izvērsīsies atbildības rajonā. Šajā fāzē iesaistītās vienības nodrošinās situācijas apzināšanu jūrā. Taktiskās fāzes laikā tiks trenētas un pārbaudītas Jūras spēku spējas pildīt uzdevumus jūrā. Savukārt militāro mācību noslēdzošā fāze norisināsies no 26. līdz 27.oktobrim, kuras laikā izvērstās vienības atgriezīsies savā dislokācijas vietās, kā arī notiks mācību sākotnējo uzdevumu izpildes izvērtēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!