Foto: LETA
Trešdien Rīgā uz AB dambja atklāts monumentālais Latvijas karoga masts.

Jau ziņots, ka karoga masts ir 60 metrus augsts, savukārt tajā uzvilktā Latvijas karoga izmēri sasniedz 20 reiz 10 metrus.

Monumentālais Latvijas karoga masts tapis kā veltījums Latvijas valsts simtgadei. To biedrība "Latvijas karogs" nodos īpašumā Rīgas pašvaldībai, kura turpmāk nodrošinās masta ekspluatāciju.

Projekta īstenošana ilga vairāk nekā trīs gadus, un tās laikā pēc iedzīvotāju balsojuma ir izvēlēta atbilstošākā karogamasta atrašanās vieta. Tāpat veikti grunts izpētes darbi, izstrādāts un saskaņots projekts, kā arī īstenoti karogamasta celtniecības un montāžas darbi.

Projekta izstrādi un būvniecību nodrošināja būvniecības uzņēmumi SIA "Arhis", "ARS Būve", "Reck" un "Monolīts SAG".

"Latvijas karogs" ir ilgtermiņa projekts, kurā līdz Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018.gadā ir iecerēts izvietot monumentālus valsts karogus gan Rīgā, gan Latvijas novados.

Līdz šim monumentālie Latvijas karogu masti ir izbūvēti Ogrē, Smiltenē, Valkā un Limbažos un to uzstādīšana vēl tiek plānota Siguldā, Alūksnē, Liepājā un Valmierā.

Novados karoga mastu izbūve realizē gan par ziedotāju, gan pašvaldību līdzekļiem. Rīgā projekts ir realizēts par privātiem ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!