Foto: Shutterstock

Arī AS “Sadales tīkls” plāno vērsties Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu par iespējamu krāpšanos elektroenerģijas ražošanas obligātajā iepirkumā, portālam "Delfi" paziņoja uzņēmuma preses pārstāve Renāte Meļķe.

Jau ziņots, ka TV3 raidījums "Nekā Personīga" atklājis vairākus uzņēmumus, kuri nav laikā pabeiguši projektus, bet licences saglabājuši, AS "Sadales tīkls" testā padodot jaudu no pārvietojama ģeneratora. Ja šie uzņēmumi sāks darbu un izmantos iespēju elektrību tirgot par paaugstināto cenu, patērētājiem tas izmaksās līdz 100 miljoniem eiro OIK maksājumos nākamajos 10 gados.

EM iepriekš pavēstīja, ka ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) uzdevis veikt pārbaudes, izbraucot uz konkrētajām vietām.

Savukārt otrdien Ekonomikas ministrija (EM) saistībā ar izskanējušo informāciju par vairākiem uzņēmumiem, kas varētu būt krāpušies ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā (OIK), vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, lūdzot sākt kriminālprocesu pret AS "Sadales tīkls" un SIA "Rīgas Enerģija" par iespējami notikušu noziedzīgu nodarījumu

Trešdien uzņēmums "Sadales tīkls" saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamu krāpniecību plāno iesniegt pieteikumu Valsts policijai ar lūgumu izvērtēt situāciju – vai process ir bijis atbilstošs normatīvo aktu prasībām, kā arī iesaistīto personu rīcību.

Vienlaikus uzņēmums informē, ka aktīvi sadarbojas ar EM, veicot pārbaudes koģenerācijas stacijās. Tāpat darbu turpina "Sadales tīkls" izveidotā izmeklēšanas komisija.

Iepriekš EM informēja, ka saskaņā ar izsniegto atļauju SIA "Rīgas Enerģija" līdz šā gada 5. oktobrim bija jāuzsāk elektroenerģijas ražošana koģenerācijā. Lai pārliecinātos, ka stacija ir sākusi elektroenerģijas ražošanu koģenerācijā, ir jābūt sistēmas operatora, proti, AS "Sadales tīkls", parakstītam aktam par elektrostacijas atzīšanu kā derīgu paralēlam darbam ar sistēmu un atļaujai par elektrostacijas pieslēgšanu sistēmai AS "Sadales tīkls" uz pārbaudes laiku ne mazāku kā 72 stundas.

Tā kā raidījuma filmēšanas laikā uzņēmuma SIA "Rīgas Enerģija" teritorijā netika konstatēta elektroenerģijas ražošana, EM vērsusies Valsts policijā, lūdzot pārbaudīt iespējamās krāpnieciskās darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!