Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 10 ugunsgrēki, no kuriem izglābti seši cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Lilijas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg ārdurvis un starpstāvu pārsegums.

No degošās ēkas otrā stāva ar trīsposmu izbīdāmām kāpnēm tika izglābti seši cilvēki.

Diennakts laikā valstī kopumā dzēsti desmit ugunsgrēki, no kuriem pa trim fiksēti Rīgā un citās lielajās pilsētās, bet četri - novados.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novada Vērēmu pagastu, kur purvainā mežā bija apmaldījusies sieviete. Piesaistot Valsts robežsardzes helihopteru, tika noskaidrota sievietes atrašanās vieta. Ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja sievietei izkļūt no meža un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Savukārt pulksten 20 VUGD saņēma izsaukumu uz Rugāju novada Lazdukalna pagastu, kur mežā bija apmaldījies vīrietis. Sadarbībā ar Valsts policiju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un piesaistot Valsts robežsardzes helihopteru, vīrietis tika atrasts un izvests no meža.

Savukārt Rugāju novada Rugāju pagastā VUGD no upes izcēla vienu noslīkušo.

Kopš gada sākuma ugunsgrēkos Latvijā ir cietuši 310, bet gājuši bojā 58 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!