Foto: DELFI

Latvija spērusi būtiskus soļus Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) kukuļošanas apkarošanas rekomendāciju izpildē, no 44 otrās fāzes rekomendācijām pilnībā izpildot 26 rekomendācijas, daļēji izpildot 13 rekomendācijas, bet neizpildot tikai piecas, atsaucoties uz OECD portālu Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupas (Pretkukuļošanas darba grupa) izvērtējumu, "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Otrdien, 17. oktobrī, TM valsts sekretāra vietniece Laila Medina piedalījās OECD Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupas (Pretkukuļošanas darba grupa) plenārsēdē, sniedzot pilnu ziņojumu par Latvijas paveikto otrās fāzes rekomendāciju izpildē.

Savukārt OECD Pretkukuļošanas darba grupa sniegusi savu izvērtējumu Latvijas sasniegtajam progresam kukuļošanas apkarošanas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jautājumos.

TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs paudis gandarījumu par Latvijas pastāvīgās delegācijas OECD Pretkukuļošanas darba grupas paveikto.

"Ir patīkami dzirdēt OECD pozitīvās atziņas, ka Latvija progresē rekomendāciju izpildē. Neskatoties uz to, Latvijai vēl ir daudz darāmā un 2018. gada oktobra plenārsēdē būs jāsniedz ziņojums par to rekomendāciju izpildi, kuras ir uz šo brīdi vai nu daļēji izpildītas, vai neizpildītas, tostarp par trauksmes cēlēju aizsardzības likumprojekta virzību Saeimā, Latvijas spēju izmeklēt un saukt pie atbildības personas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un kukuļdošanu, kā arī par efektīvu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanas sistēmas nodrošināšanu," norādījis Kronbergs.

Detalizētu informāciju par Latvijas sasniegto progresu un ieviestajām rekomendācijām snieguši vairāki Latvijas delegācijas dalībnieki – Latvijas pastāvīgās delegācijas OECD Pretkukuļošanas darba grupas vadītāja Medina, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) direktors Jēkabs Straume un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietniece Gunta Razāne.

Latvijas delegācijas sastāvā ir pārstāvji no TM, KNAB, Ģenerālprokuratūras, Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, kā arī un Latvijas pārstāvniecības OECD pārstāvji, tostarp. Latvijas vēstniece OECD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!