Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa otrdien lēma tā dēvētās Zolitūdes traģēdijas krimināllietas materiāliem pievienot jaunus dokumentus.

Iepriekš lūgumus par dokumentu pievienošanu tiesai pieteikuši lietas dalībnieki. Pēc dalībnieku lūguma, uzklausot visus klātesošos, tiesa lēma lietas materiāliem pievienot 27. jūnijā no Valsts tiesu ekspertīzes biroja saņemto atzinumu par dokumenta tehnisko ekspertīzi. Advokāts Dmitrijs Skačkovs, kas tiesā aizstāv būveksperta Andri Gulbi, uzsvēra, ka viņam nav iebildumu par dokumentu pievienošanu, it īpaši izceļot, ka tehniskās ekspertīzes atzinumu par dokumentu lūdza vērtēt aizstāvji.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka maijā Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa apmierināja apsūdzētā Gulbja aizstāvja Skačkova pieteikto lūgumu par tehnisko ekspertīzi atzinumam par būvprojekta būvkonstrukciju daļas risinājumiem. Skačkovs savu lūgumu tiesā pieteica 2. maijā. Toreiz Skačkovs tiesā skaidroja, ka 11. aprīļa tiesas sēdē pēc aizstāvības lūguma pārbaudīts tehniskā projekta sējums, kurā ir Gulbja atzinums par būvprojekta būvkonstrukciju daļas principiālajiem risinājumiem.

Advokāts lūdza tiesu pārliecināties, ka dokuments ir kopija, nevis oriģināls, to pamatojot, ka tas pierādītu, ka apsūdzētā Gulbja sniegtais atzinums iestrādāts būvprojekta variantos, kas izstrādāti jau pēc tā sniegšanas. Savukārt no tā izrietētu, ka Gulbis šo būvekspertīzi nekad nav veicis.

Otrdien tiesa lietas materiāliem lēma pievienot arī 27 iesniegumus no cietušajām personām par daļēju atteikšanos no kaitējuma kompensācijas pieteikuma uzturēšanas. Tiesa apmierināja un lietas materiāliem pievienoja arī cietušā Igora Vītola papildu medicīniskos dokumentus, kas sniedz liecības par viņa veselības stāvokli, un Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra atzinumu par Vītolu.

Vēl tiesa lēma apmierināt apsūdzētā arhitekta Andra Kalinkas aizstāvja, advokāta Jāņa Junkera lūgumu par noņemt arhitektu firmas "Kubs" transportlīdzekli noņemt no uzskaites. Prokurori pauda viedokli, ka lūgums ir apmierināms un viņiem iebildumu nav. Līdz ar to tiesa lēma atļaut noņemt no uzskaites, reģistrācijas pārtraukšanai uz laiku firmai "Kubs" piederošu automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!