Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar Jūrmalā atrastu sašautu gulbi un meklē nostikušā aculieciniekus.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 13. oktobrī ap pulksten 10.30 Valsts policijas Jūrmalas iecirknī saņemta informācija par nepatīkamu atgadījumu Slokā – gulbja sašaušanu.

Likumsargi noskaidrojuši, ka tās dienas rītā ap pulksten 7.30 kāda fotogrāfe devusies iemūžināt saullēktu. Uzņemot bildes, sieviete izdzirdējusi šāvienu, kas pēc skaņas atgādinājis šāvienu no medību bises. Pēcāk sieviete virs galvas pamanījusi lidojošu gulbju baru, un viens no putniem iekritis ūdenī.

Uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kas sašauto gulbi izcēlis no ūdens un nogādājis veterinārajā dienestā. Diemžēl par spīti veterinārārstu pūlēm, ievainojums bijis pārāk nopietns un sašauto putnu mediķiem glābt nav izdevies.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 20. nodaļas – noziedzīgi nodarījumi pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Aculieciniekus policija lūdz vērsties Jūrmalas iecirknī Dubultu prospektā 17.

Tāpat likumsargi pateicas sievietei, kura nepalika vienaldzīga, kā arī aicina citus iedzīvotājus ziņot par šādiem gadījumiem jebkurā Valsts policijas iecirknī vai zvanot pa tālruni 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!