Foto: F64

Svētdien no piedūmotas garāžas Jēkabpilī ugunsdzēsēji izglābuši divus vīriešus, informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Viens no izglābtajiem bija cietis, tādēļ nodots NMPD mediķiem. Izsaukumu uz Bebru ielu Jēkabpilī, kur garāžā bija jūtams sadūmojums, ugunsdzēsēji saņēma svētdien plkst. 11.58. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka garāžā vieglajai automašīnai gruzd elektroinstalācija 0,1 kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 12.25.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji saņēmuši 66 izsaukumus, no kuriem 20 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 32 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, divas vieglās automašīnas, garāža, divas dārza mājas, virtuve un istaba, sodrēji divu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sestdien Auces novada Vecauces pagastā palīdzība bija nepieciešama diviem vīriešiem, kuri apmaldījušies mežā, savukārt svētdien divi vīrieši Alojas novada Alojas pagastā bija apmaldījušies purvā. Abos gadījumos, izmantojot skaņas signālus, vīriešiem tika norādīts virziens izejai no meža.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, sestdien ap pulksten 2.00 Pļaviņu novada Klintaines pagastā no kraujas tika izcelts tajā iekritis vīrietis un nodots NMPD mediķiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji sestdien Mazajā Salātu ielā, Bauskā, un Pulkveža Brieža ielā, Rēzeknē, no kokiem nocēla kaķus, savukārt svētdien Vidzemes un Piekrastes ielas krustojumā Daugavpilī glābēji no akas izcēla tajā iekritušu suni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!