Foto: F64

Lai izbeigtu politisko spēku sadrumstalotību un apvienotu politiķus un partijas no visas Latvijas, Mārtiņš Bondars (LRA), Artis Pabriks (V), Vents Armands Krauklis ("Vidzemes partija") un Juris Pūce ("Latvijas attīstībai") aicinājuši apvienot spēkus startam nākamā gada Saeimas vēlēšanās, informēja "Latvijas attīstībai" pārstāvis Artūrs Toms Plešs.

Politiķi skaidrojuši, ka startam 2018. gada Saeimas vēlēšanās nepieciešams apvienot politiķus un partijas, kuru vērtības sakņojas Rietumu demokrātijā un kam rūp mūsdienīga, izlēmīga un dinamiska Latvija, nevis tikai tās galvaspilsēta Rīga.

"Ir svarīgi apvienot spēkus, nevis drumstalot jau tā raibo politisko drēbi vēl vairāk. Tas ir viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem, lai mūsu valsts pilnvērtīgi attīstītos un sniegtu izaugsmes iespējas saviem cilvēkiem," paudis Rīgas domes deputāts Bondars.

Eiroparlamenta deputāts Pabriks norādījis, ka Latvijā šobrīd ir pārāk daudz politisku partiju un valda nevajadzīga sašķeltība.

Savukārt partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētājs Pūce skaidrojis, ka "šobrīd pastāv trīs galvenie šķēršļi Latvijas mērķtiecīgai attīstībai – esošās varas neizlēmība, nepiedodams lēnīgums svarīgu lēmumu pieņemšanā un pārliekā birokrātija visos varas līmeņos, kā arī politisko spēku sašķeltība".

Pabriks piebildis, ka tieši neizlēmības dēļ būtiskas reformas tiek novestas līdz pusei, kā rezultātā Latvijas konkurētspēja starptautiskā līmenī aizvien sarūk.

Valkas mērs Krauklis, novērojot procesus savā pašvaldībā un reģionos kopumā, norādījis, ka valsts lēnīgums un darbības imitācija aizbiedē jaunus un uzņēmīgus cilvēkus, iznīcina darbavietas, kā rezultātā reģioni kļūst aizvien tukšāki.

Pelšs vēsta, ka līdz šim spēku apvienošanu atbalstījuši bijušais Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, Ērgļu novada domes priekšsēdētājs Guntars Velcis, Saeimas deputāti Jānis Ruks, Romualds Ražuks un Anrijs Matīss, māksliniece, Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas direktore Gundega Rancāne, Rīgas domes deputāti Anete Jēkabsone-Žogota, Andrejs Žagars un Iveta Ratinīka, bijušais eiroparlamentārietis un "Latvijas attīstībai" valdes loceklis Rihards Pīks, Saldus medicīnas centra valdes priekšsēdētājs Ingemars Harmsens, Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins, Rēzeknes novada domes deputāts un biedrības "Latgolys Spāks" valdes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Rasims.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!