Foto: LETA

Trešdien par demisiju no ekonomikas ministra amata paziņojušais Arvils Ašeradens (V) ir priecīgs par to, ko viņam izdevies paveikt ministra amatā, turklāt “Vienotība” no šī ministra posteņa neatsakās un viņa pēctecis turpinās iesākto.

Latvijas Radio Ašeradens ceturtdien sacīja, ka ir daudz paveicis, lai tālāk virzītos Ekonomikas ministrijas (EM) atbildībā esošie būtiskie jautājumi.

Viņš arī noliedza, ka ministra amatu pamest viņam kāds būtu "palūdzis". Lēmumu atstāt ministra amatu un strādāt Saeimā Ašeradens pieņēmis pats, jo parlamentam tieši tagad būs jārisina vairāki būtiski un ļoti svarīgi jautājumi, piemēram, jāpieņem nākamā gada budžets.

Tāpat "mēs arī ieejam priekšvēlēšanu periodā un "Vienotībai" ir jānodrošina valdības stabilitāte," sacīja politiķis, piebilstot, ka viņš ir labākais kandidāts šajā posmā.

"Vienotība" arī neatsakās no ekonomikas ministra amata un šis cilvēks turpinās iepriekš iesākto, sacīja Ašeradens. Viņš gan nenosauca potenciālo pēcteču uzvārdus, bet atzina, ka "Vienotības" valdē bijušas diskusijas par potenciālajiem ministra amata kandidātiem. Viņš teica, ka tiek apspriesti vairāki kandidāti, taču partija vienojusies tos pirms valdes lēmuma, kas gaidāms 16.oktobrī, publiski neapspriest.

LTV raidījumam "Panorāma" Ašeradens trešdien norādīja, ka pašlaik ministra amatam esot trīs kandidāti. Taujāts, vai tiesa, ka kandidāti ekonomikas ministra amatam ir Vilnis Ķirsis, Karina Ploka un Zanda Kalniņa - Lukaševica, ministrs nedz apstiprināja, nedz noliedza šo informāciju.

Tāpat Ašeradens ceturtdien Latvijas Radio sacīja, ka Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) ir informējis par savu lēmumu atstāt amatu. "Protams, ka viņš zināja par šo lēmumu," sacīja Ašeradens.

Premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars trešdien portālam "Delfi" sacīja, ka Ministru prezidents nav informēts par ekonomikas ministra atkāpšanos un nav saņēmis demisijas pieteikumu. Līdz ar to premjers plašākus komentārus trešdienas vakarā nesniedza.

Jau vēstīts, ka Ašeradens trešdien paziņoja, ka ir izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu "Vienotības" frakciju.

Viņš trešdien partijas biedriem piedāvājis savu kandidatūru šim amatam, kas arī tikusi atbalstīta. Jautājums formāli tikšot atrisināts nākamo nedēļu laikā, "Vienotībai" piedāvājot arī jaunu ekonomikas ministra kandidātu.

Ašeradenam, pieņemot deputāta mandātu, darbs Saeimā būs jāatstāj Astrīdai Harju.

Ašeradens šogad augustā "Vienotības" kongresā tika ievēlēts par partijas priekšsēdētāju.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, viņš bija ievēlēts 10.Saeimā no "Vienotības" sarakstā, vēlāk kļuvis par 11.Saeimas deputātu, iegūstot "mīksto mandātu" par ministru kļuvušā Arta Pabrika vietā. Ašeradens ir darbojies Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, kā arī vēlāk pildīja Finanšu ministrijaparlamentārā sekretāra pienākumus.

Pirms iesaistīšanās politikā Ašeradnes ir ieņēmis AS "Diena" prezidenta amatu, bija SIA "Reģionālā prese diena" valdes priekšsēdētājs, SIA "Mediju Grupa Tops" valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!