Foto: LETA

Lai sāktu konkrētas procedūras attiecībā uz darbu ārlietu dienestā, partijas "Vienotība" frakcijas vadītājai Solvitai Āboltiņai vispirms būtu jānoliek Saeimas deputātes mandāts, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš skaidroja, ka pēc tam, kad deputāte noliks mandātu, tiks pabeigta procedūra par viņas atgriešanos diplomātiskajā dienestā. Ministrs apliecināja, ka viņam un Āboltiņai bijusi saruna par to, ka sākumā kādu laiku viņa darbosies ministrijas centrālajā aparātā, bet konkrēts amats un konkrētie pienākumi būs saistīti ar ministrijas darba specifiku, kas ir plaša.

"Sākumā viņa strādās ministrijā kādu laiku un tad atkarībā no dienesta interesēm tiks skatīts jautājums par to, vai un kurā brīdī būtu iespējams pārstāvēt valsti ārpus Latvijas vai kādu brīdi vēl darboties ministrijā," skaidroja Rinkēvičs, piebilstot, ka brīdī, kad Āboltiņa pabeigs savas Saeimas deputātes karjeru, viņai ĀM būs amats atbilstoši diplomātiskajam rangam, pieredzei un spējām.

Jau vēstīts, ka Āboltiņai, atgriežoties darbā ārlietu dienestā, tiks piedāvāta vakance ministrijas centrālajā aparātā, izriet no ārlietu ministra Rinkēviča teiktā intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze".

"Solvitai Āboltiņai būs iespēja atgriezties diplomātiskajā dienestā, mums jau ir aptuveni skaidrs, kādā amatā, šeit pat, ministrijas centrālajā aparātā," norādīj Rinkēvičs, piebilstot, ka atbilstoši 2005.gada atestācijas komisijas lēmumam viņai ir tiesības atgriezties diplomātiskajā dienestā padomnieka rangā un būs arī rangam piemērots amats, kad viņa noliks deputāta mandātu.

Āboltiņa plāno nolikt deputātes mandātu pirms 12. Saeimas darbības beigām, lai atgrieztos diplomātiskajā dienestā, to viņa iepriekš pati apliecināja žurnālistiem. Vaicāta par iespēju nolikt deputātes mandātu pirms parlamenta darbības noslēguma, Āboltiņa atbildēja, ka, visticamāk, tas notiks vēl pirms pašreizējā sasaukuma beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!