Foto: LETA
Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) birojā sākot ar trešdienu darbu sāk ārštata padomnieks Latgales attīstības jautājumos, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS), informēja premjera birojā.

Padomnieka amata pienākumos ietilpst piedalīšanās dažādās apspriedēs, t.sk. svarīgu stratēģisku lēmumu apspriešanā par Latgali. āpat viņam jāuzkrāj informācija, viedokļi un jāanalizē situācija Latgalē, lai sniegtu priekšlikumus Ministru prezidentam par nepieciešamo rīcību un atbalstu.

Pēc Ministru prezidenta lūguma, kā arī savas iniciatīvas padomniekam jāsagatavo viedoklis par noteiktām jomām un problēmām Latgales reģionā, kā arī jāsniedz viedoklis par dažādu institūciju darbību.

Kučinskis norādīja, ka svarīgi ir nodrošināt atgriezenisko saiti starp valdības darbu un Latgales reģionā notiekošajiem procesiem. "Valdībai ir jāzina, kas vajadzīgs Latgales attīstībai, taču vienlaikus arī jābūt atgriezeniskajai saitei, vai atvēlētie resursi nonāk tur, kur tiem tiešām jānonāk, vai tie pietiekami efektīvi tiek izmantoti. Būtiski ir gūt informāciju par to, kā valsts pārvalde īsteno savas funkcijas reģionā," pauda Kučinskis.

Upenieka pienākums ir arī Latgales jautājumos sagatavot viedokli par izstrādātajiem normatīvajiem aktiem vai to projektiem ministrijās, Ministru kabinetā, Saeimā vai citās valsts pārvaldes institūcijās.

Upenieks ir Krāslavas novada domes priekšsēdētājs, kā arī Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs. Pēc viņa iniciatīvas Līvānos tika sasaukta Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītāju, kā arī valdības pārstāvju sanāksme, lai operatīvi lemtu par pasākumiem, kādi veicami situācijas uzlabošanai pēc Latgalē piedzīvotajām lietavām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!