Foto: kadrs no TV3 video

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD), kas izmeklē negadījumu Ventspilī, kur peldēšanas apmācību laikā noslīka četrus gadus vecs zēns, apšauba, vai Ventspils Olimpiskais sporta centrs vispār varēja piedāvāt bērniem apmācību peldēšanā, otrdien ziņo raidījums "TV3 Ziņas".

4. oktobrī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā noslīka četrus gadus vecs zēns. Oficiālu skaidrojumu par nelaimes gadījuma apstākļiem līdz šim nav sniegusi ne Valsts policija, ne baseina vadība vai pašvaldība, norādot uz policijas kompetenci notikušā iemeslu izmeklēšanā un to, ka treneris pēc notikušā ir šoka stāvoklī un nevar pietiekami skaidri izklāstīt notikušo.

Tiesa, "TV3 Ziņas" otrdien vēsta, ka tapuši zināmi pirmie oficiālie iestāžu secinājumi pēc traģiskā negadījuma Ventspils peldbaseinā. Tos sniedzis Izglītības kvalitātes valsts dienests, kurš arī izmeklē negadījumu. Dienestam sākotnējo pārbaužu rezultāti liek izteikt šaubas, vai šajā Ventspils Olimpiskā centra baseinā vispār drīkstēja mācīt peldēt bērnus, norāda raidījums.

"Pirmkārt, Olimpiskais sporta centrs nav reģistrēts kā izglītības iestāde, lai varētu īstenot šādu programmu. Otrkārt, viņi nav saņēmuši arī licenci pašvaldībā, kas būtu otrs variants, kad viņi varētu veikt bērnu apmācību peldēšanā," raidījumam sacīja IKVD vadītāja Inita Juhņēviča. "Mēs pieprasījām papildu skaidrojumus, kurus mums solīja atsūtīt līdz rītam, un tad vērtēsim šos dokumentus. Pirmsšķietami, ir šaubas par to, vai Olimpiskais sporta centrs vispār varēja piedāvāt bērniem šādu apmācību peldēšanā," sacīja IKVD vadītāja.

Raidījums atzīmē, ka pēc papildu nepieciešamo dokumentu saņemšanas IKVD sola pieņemt gala lēmumu, tostarp arī par to, vai būtu sodāma atbildīgā amatpersona – Olimpiskā centra vadītājs. Ja pārkāpums tiks konstatēts, IKVD var piemērot administratīvo sodu – no rājiena līdz 140 eiro naudas sodam, ziņo TV3. Vienlaikus šāds administratīvais sods varētu vēlāk kļūt par pamatu arī kriminālām apsūdzībām.

Savukārt pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošas neoficiālās informācijas, ko apstiprinājuši vairāki avoti, bojā gājušais zēns nodarbības laikā lūdzis atļauju doties uz tualeti, ko arī saņēmis. Atgriežoties no labierīcībām, zēns, trenerim neredzot, ielēcis baseinā. To, ka baseina dziļajā galā zem ūdens kaut kas atrodas, pēcāk pateikusi cita nodarbības dalībniece, kāda četrus gadus veca meitene.

Ventspils pašvaldībā pēc traģiskā nelaimes gadījuma izveidota komisija, kuras locekļiem tika doti konkrēti uzdevumi doties uz olimpisko centru "Ventspils" un Ventspils Ūdens piedzīvojumu parku, kā arī pārbaudīt dokumentāciju, kas reglamentē peldēšanas apmācību norisi. Komisijas uzdevums ir skaidrot un pārliecināties, kā Ventspils Ūdens piedzīvojuma parkā tiek organizētas peldēšanas apmācības nodarbības - kāds ir nodarbību reglaments, bāzes tehniskais stāvoklis un dokumentācija.

Negadījuma iemesla noskaidrošana ir policija kompetencē, skaidro Ventspils domes izpilddirektors Aldis Ābele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!