Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) vajadzēja Satversmes aizsardzības birojam (SAB) vai Drošības policijai (DP) signalizēt par "oligarhu sarunās" konstatēto saistībā ar iespējamo apdraudējumu valsts drošībai, pirmdien "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis.

Tā viņš atbildēja uz deputāta Andreja Judina (Par!/V) jautājumu, vai KNAB bija jāinformē DP un SAB par to, ka "oligarhu lietā" pastāv augsta līmeņa korupcija, kur vairākas personas savā labā plāno konkrētu likumu pieņemšanu. Judins norādīja, ka valsts sagrābšanas gadījumi būtu šo abu institūciju kompetencē.

DP priekšnieka vietnieks norādīja, ka politiskās korupcijas gadījumos, kur iespējams valsts apdraudējums, KNAB par to ir jāinformē valsts drošības iestādes.

Ja, piemēram, DP rīcībā būtu nonākusi informācija par minētajās sarunās apspriesto termiņuzturēšanās atļauju sistēmu, tad jau sākotnēji varētu būt citādāki secinājumi attiecībā uz termiņuzturēšanās atļauju programmas virzīšanu uz priekšu, skaidroja Ulmanis.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!