Foto: LETA

Saistībā ar iespējamu valsts noslēpuma izpaušanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajā izmeklēšanā jācenšas rast atbildi, kas ir publiskajā vidē izpaudis sarunas no parlamentārajā izmeklēšanā skatāmā kriminālprocesa, to pirmdien "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja Drošības policijas priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis.

Viņš norādīja, ka DP interese šajā lietā ir saistīta arī ar iespējamu valsts noslēpuma izpaušanu. Par to dienesta izmeklēšanu veic KNAB sadarbībā ar Satversmes aizsardzības biroju (SAB), kas ir par šo jautājumu atbildīgā iestāde.

Tāpat izmeklēšanai jāvērtē, vai sarunas ir autentiskas un vai ir iegūtas likumīgā ceļā ar tiesneša sankciju.

Ja sarunas ir nesankcionēti izpaustas, tad jācenšas rast atbilde, kas tās izpaudis publiskajā vidē, skaidroja DP priekšnieka vietnieks.

Savukārt SAB priekšnieka vietnieks Andis Freimanis komisijas sēdē cita starpā norādīja, ka birojs nav konstatējis, ka "oligarhu sarunas" būtu nonākušas publiskajā telpā citu valstu vai šo valstu specdienestu uzdevumā, norādīja Freimanis.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!