Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lēmis ļaut tā dēvētās oligarhu lietas Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļiem, kuriem ir pielaide darbam ar valsts noslēpumu, iepazīties arī ar kriminālprocesa operatīvo lietu, pirmdien LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Vaicāts par sabiedrībā izskanējušajiem pārmetumiem no atsevišķiem izmeklēšanas komisijas locekļiem, ka KNAB vilcina iepazīšanos ar lietas materiāliem un visiem dokumentiem, Straume sacīja, ka tas ir vien neveiksmīgas komunikācijas un pārpratuma piemērs. KNAB priekšnieks skaidroja, ka sākotnēji no komisijas sapratis, ka viņiem būs nepieciešami tikai kriminālprocesa materiāli, tāpēc lūdzis komisijai arī skaidrojumu attiecībā uz "oligarhu lietas" operatīvās lietas materiāliem. "Es vienkārši negadījumu, ka tas būs tik ilgi," sacīja Straume.

Viņš uzsvēra, ka birojs sniegs visu nepieciešamo informāciju komisijas atbalstam, vienlaikus gan piemetinot, ka tāpat nepieciešams ievērot spēkā esošos normatīvos aktus, un Saeimas dotais mandāts nav devis skaidru izpratni par pieeju arī operatīvajai lietai, jo sākotnēji bija minēts tikai kriminālprocess. Līdz ar to birojs lūdzis komisijai skaidrot pieejas piešķiršanu arī operatīvajai lietai.

KNAB priekšnieks sacīja, ka birojs aizvien šādu skaidrojumu nav saņēmis, tomēr, tā kā komisijas locekļiem ir pielaide darbam ar valsts noslēpumu, tad Straume lēmis ļaut attiecīgajiem komisijas locekļiem iepazīties arī ar kriminālprocesa operatīvo lietu. "KNAB par šo lēmumu uzņemties atbildību, jo vilcināties nevar," sacīja Straume.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!