Foto: F64
Piektdien kāds vīrietis Latgalē guvis traumas darbā ar siena ruļļiem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Pēc viņas teiktā, 55 gadus vecais vīrietis savā saimniecībā, strādājot ar siena ruļļiem, paslīdējis un kritis, gūstot kāju traumas. Pēc negadījuma viņš nogādāts slimnīcā.

Traumas guvis arī kāds 44 gadus vecs vīrietis Vidzemē, kurš ar ripzāģi traumējis sev plaukstu un nogādāts slimnīcā.

Turpretī Kurzemē 73 gadus vecs vīrietis iezāģējis sev plaukstā, strādājot ar leņķa slīpmašīnu jeb fleksi. Vīrietis guvis nopietnu plaukstas traumu ar grieztām dziļām brūcēm un iespējamiem muskuļu un cīpslu bojājumiem. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Zemgalē kāds 26 gadus vecs vīrietis, darba vietā strādājot, ierāvis preses veida mehānismā plaukstu. Lai atbrīvotu plaukstu no mehānisma, bija nepieciešamam glābēju palīdzība. Vīrietis nogādāts specializētajā slimnīcā Rīgā ar nopietni traumētu roku - saspiedumu un vairāku pirkstu traumatisku daļēju amputāciju.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1216 izsaukumiem, 227 no tiem bijuši saistīti ar dažāda veida traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!