Foto: LETA
Saulkrastu novadā notikusī nelaime, uzsprāgstot dzīvojamai mājai, visticamāk, īpaši nesamazinās pirotehnikas pārdošanas apjomus, prognozēja Profesionālo Latvijas pirotehniķu un pirotehnikas tirgotāju asociācijas vadītājs Aldis Zārbergs.

Tiesa, viņš atzina, ka šis notikums varētu ietekmēt nozares reputāciju, tomēr nav sagaidāms, ka tagad pircēji izvairīsies no pirotehnikas iegādes.

"Notikums Saulkrastos "metīs ēnu" uz nozari kopumā. Taču šobrīd mums nav pamata sagaidīt pārdošanas apjomu kritumu. Protams, nav izslēgts, ka kāds pircējs varbūt būs sabijies pēc sprādziena Saulkrastos. Prognozējam, ka tā būs neliela pircēju daļa," sacīja Zārbergs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ražotājiem un tirgotājiem patlaban ir būtiski pievērst īpašu uzmanību pirotehnikas drošībai, skaidrojot par to bīstamību, glabāšanu un drošību arī pircējiem.

Jau ziņots, ka 6. oktobrī Saulkrastos kādā dzīvojamā mājā noticis sprādziens, kura rezultātā gājuši bojā pieci cilvēki, tostarp nepilngadīgais. Bojā gājušo vidū ir arī Latvijā labi pazīstams pirotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš. Ugunsdzēsēji izsaukumu 6. oktobrī saņēmuši plkst.20.32, jo dzīvojamā mājā bija notikusi eksplozija, kuras rezultātā pati ēka sagruva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!