Foto: Publicitātes foto

No 7. līdz 8. oktobrim, Līvānu un Krustpils novados Zemessardzes 3. Latgales brigādes Zemessardzes 56. kājnieku bataljons organizē paaugstinātas gatavības rotas mācības, kurās piedalīsies aptuveni 100 karavīri un zemessargi, portālu "Delfi" informēja dižkareive Ruta Surovcova.

Apmācībās piedalīsies karavīri un zemessargi no Zemessardzes 3. Latgales brigādes Zemessardzes 56. kājnieku bataljona, kā arī NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīri.

Surovcova informē, ka paaugstinātas gatavības rotas mācības tiek organizētas ar mērķi, lai pilnveidotu zemessargu kaujas iemaņas, un veicinātu sadarbības veidošanos vienību starpā un ar sabiedroto spēkiem.

Tāpat ar mācību starpniecību tiek pilnveidotas gada laikā iegūtās zināšanas un notiek gatavošanās Zemessardzes 3. Latgales brigādes lauka taktiskajam vingrinājumam "Mazais Namejs 2017", kuru laikā intensīvākā darbība norisināsies no 27. līdz 29. oktobrim Dagdas un Alūksnes apkārtnē, atzīmē Zemessardzes 3. Latgales brigādes pārstāve.

Mācību laikā notiks militārās tehnikas, karavīru un zemessargu pārvietošanās. Mācību laikā tiks pielietota mācību munīcija un imitācijas līdzekļi. Surovcova vērš uzmanību, ka mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud apkārtējo veselību un dzīvību.

Zemessardze jau iepriekš atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, radītajiem trokšņiem un iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!