Foto: Valsts policija
4. oktobrī Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicija likvidējusi nelikumīga alkohola fasētavu Daugavpilī un konfiscējusi ap 1250 litriem spirta, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policija ieguvusi informāciju, ka Daugavpilī kādā privātmājā, iespējams, notiek darbības, kas saistītas ar akcizēto preču nelikumīgu apriti.

Lai pārbaudītu informāciju 4. oktobrī Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki ieradušies notikuma vietā.

Apskatot māju, likumsargi konstatējuši, ka tajā tiek fasēts nelikumīgs alkohols un glabāts ievērojams daudzums spirta.

Kopumā konfiscētz ap 1250 litriem spirta, 80,2 litri atšķaidīta spirta jeb gatavā produkcija, etiķešu uzlīmes, korķi, pudeles, kas izmantojamas alkohola fasēšanai, 30 kastes ar tukšo taru un kartona iepakojumi.

Kriminālpolicijas darbinieki skaidro, ka visbiežāk likumpārkāpēji no viena litra spirta, atšķaidot to ar ūdeni, “saražo” ap 2,5 litriem gatavās produkcijas.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka no konfiscēta spirta likumpārkāpēji plānojuši saražot ap 6000 pudeļu nelikumīga alkohola un vēlāk to realizēt nelikumīgu akcīzes preču tirdzniecības vietās, proti, “točkās”.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, tiks veiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Saistībā ar notikušo notikuma vietā aizturēts 1971. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Pēc Krimināllikuma 221.2 panta 3. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!