Foto: F64

Valsts valodas centrs (VVC) piemērojis naudas sodu Daugavpils domes priekšsēdētājam Rihardam Eigimam ("Mūsu partija") par nepietiekamām latviešu valodas zināšanām, portālam "Delfi" apstiprināja VVC Valodas kontroles reģionālās nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna.

"Domes priekšsēdētājam latviešu valoda jālieto augstākā līmeņa otrajā pakāpē – C2 līmenī, bet viņš šajā līmenī valodu nelieto, līdz ar to viņam piemērots naudas sods, " skaidro Pāvulēna.

VVC neatklāj naudas soda apmēru, vien norāda, ka par to jājautā pašam Eigimam.

Savukārt Eigims portālam "Delfi" pastāstīja, ka pagaidām lēmumu par sodu nav saņēmis un nezina tā apmēru.

Viņš uzsver, ka VVC lēmumam piekrīt un jau ir sācis kursos apgūt latviešu valodu.

Valsts izglītības satura centra mājaslapā norādīts, ka C2 līmenī persona spēj pilnīgi brīvi sazināties, izvērsti diskutēt par dažādām tēmām (arī par mazāk zināmām un sarežģītām tēmām un problēmām), spēj veidot sarunu atbilstoši situācijai, variēt valodas izteiksmes līdzekļus, pilnībā izprot dažāda satura, sarežģītības un stila tekstus, uztver zemtekstu un nozīmes nianses.

Tāpat persona spēj uzrakstīt dažādu veidu dokumentus, kā arī citus tekstus, uztver un pilnībā saprot jebkurā tempā runātus dažādas struktūras un tematikas tekstus.

Iepriekš plašu uzmanību izpelnījās VVC lēmums par nepietiekamām valodas zināšanām uzlikt naudas sodu Zilupes novada domes priekšsēdētājam Oļegam Agafonovam (Latgales partija). Viņam arī tika doti seši mēneši valsts valodas zināšanu uzlabošanai. Politiķis valodu iemācījās un amatu saglabāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!