Foto: Valsts policija

Sestdien, 30. septembrī, ap pulksten 18 Valsts policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) no aculieciniekiem saņēmuši informāciju, ka pirms brīža Garkalnes novada Skuķīšos kādai sievietei gados galvā trāpījusi pneimatiskā ieroča lode.

Valsts policijā portālam "Delfi" pastāstīja, ka cietusī tobrīd stāvējusi sabiedriskā transporta pieturā, kad nezināma persona no attāluma šaudījusies ar ieroci un viņai trāpījusi. Mediķi cietušo nogādājuši slimnīcā, kur viņai sniegta palīdzība. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka gūtais ievainojums nav ļoti smags.

Izmeklēšanā policisti noskaidrojuši, ka šāvieni raidīti no blakus esošās dārza mājiņas teritorijas, kā arī noskaidrojuši šāvēju.

3. oktobrī Saulkrastu iecirkņa policisti sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes veikuši piecas kratīšanas dažādās adresēs, kur mēdz uzturēties aizdomās turētais. Kratīšanās atrasts un konfiscēts pneimatiskais ierocis, ar ko izdarīts šāviens.

Tāpat vienā no pārbaudītajām adresēm atrastas un atsavinātas 36 nereģistrētas bises patronas, četras signālpatronas un aptuveni 100 gramu šaujampulvera.

3. oktobrī plicisti aizturējuši aizdomās turēto 1973. gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš nav sodīts. Savu rīcību viņš skaidroja ar to, ka tovakar atpūties dārza mājiņu teritorijā kopā ar draugiem un lietojis alkoholu. Viņš esot vēlējies pašaudīties un neesot zinājis, ka pieturā atrodas cilvēki.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta 2. daļas – par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!