Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policijas Rēzeknes iecirknis saņēmis informāciju, ka Rēzeknes novada Griškānu pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums ar cietušajiem, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki konstatējuši, ka uz autoceļa Rēzekne - Dagda grāvī avarējis "Volkswagen Passat". Transportlīdzekļa vadītājs notikuma vietu atstājis, savukārt mašīnā palikuši trīs pasažieri, divi no kuriem negadījuma rezultātā guvuši dažādas traumas.

1999. gadā dzimis jaunietis un 2003. gadā dzimusi meitene no notikuma vietas nogādāti medicīnas iestādē. Tās pašas dienas vakarā medicīnas iestādē pēc palīdzības vērsies arī pats transportlīdzekļa vadītājs – 1997. gadā dzimis Rēzeknes iedzīvotājs.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess. Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka transportlīdzeklis atrodas meklēšanā kā zagts. Tas nozagts Rēzeknē no kādas daudzdzīvokļu mājas pagalma. Automašīna aprīkota ar cita transportlīdzekļa numurzīmi un ievietots zagts akumulators.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka iespējamā vainīgā persona nozagusi mašīnu, kurai nebija numurzīmju, jo tās likumīgais īpašnieks transportlīdzekli iepriekš noņēmis no uzskaites. Saprotot, ka automašīna bez numurzīmēm pievērsis pastiprinātu uzmanīgu, vīrietis blakus pagalmā nozadzis numurzīmes no cita transportlīdzekļa, bet lai zagto mašīnu iedarbinātu, no kādas "Iveco" markas mašīnas nozadzis akumulatoru un somu ar instrumentiem.

Tālu aizbraukt vīrietim nav izdevies, jo Rēzeknes novada Griškānu pagastā viņš netika galā ar transportlīdzekļa vadību, ka rezultātā nobraucis no ceļa braucamās daļas.

Izmeklēšana turpinās, un aizdomās turētajam vīrietim par augstākminētajiem noziedzīgiem nodarījumiem draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 175. panta 1. un 3. daļas, Krimināllikuma 265. panta 2. daļas un Krimināllikuma 260. panta 1.1 daļas. Par zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Par zādzību, ja tā izdarīta no transportlīdzekļa soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Par transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmes nolaupīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!