Valsts policijas Balvu iecirkņa policisti Baltinavas novadā pamanījuši aizdomīgu "Volkswagen" markas automašīnu, kas piedalījusies ceļu satiksmē bez izietas valsts tehniskās apskates, portālu "Delfi" informēja policijā.

Likumsargi nolēmuši transportlīdzekli apturēt un pārbaudīt, taču transportlīdzekļa vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli. Tā vietā viņš, palielinot ātrumu, meties bēgt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, policisti sekojuši iespējamam pārkāpējam, ka arī pa skaļruni likuši vadītājam apstāties. Autovadītājs nav reaģējis uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, kurā vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Apdzīvotā vietā bēgošā automašīna traukusies ar gandrīz divreiz lielāku ātrumu nekā atļauts.

Pēc apmēram četru minūšu garas pakaļdzīšanās, vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādinājis un no notikuma vietas aizbēdzis. Policija noskaidrojusi, ka automašīnas vadītājs ir 1967.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Pašlaik viņam noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli.

Policija atgādina, ka Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 149.24 panta 1. daļa paredz, ka transportlīdzekļa, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, izmantošanu ceļu satiksmē uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 55 eiro līdz 120 eiro. Savukārt pēc LAPK 149.5 panta 5. daļas par nepakļaušanos policista atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 eiro līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!