Foto: Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki diennakts laikā Rīgā konstatējuši divus zēnus, kuri atstāti bez vecāku uzraudzības, portālu "Delfi" informēja RPP pārstāve Lāsma Zemene.

Pirmdien, 2. oktobrī, neilgi pirms pulksten 22, RPP Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no kāda Purvciema pārtikas veikala apsarga, pie kura pēc palīdzības vērsies deviņus gadus vecs zēns. Puika bija devies pastaigāties un apmaldījies.

Ierodoties notikuma vietā, noskaidrota zēna dzīvesvietas adrese. Bērns nogādāts mājās, kur vecāki kartības sargiem pastāstīja, ka ikdienā viņš uzturas internātskolā. Tēvs atzina, ka zinājis par dēla pazušanu, jo dienas laikā zvanījis uz mācību iestādi. Izglītības iestādes darbinieks pastāstījis, ka puika ar vēl vienu audzēkni devušies pastaigāties, taču zēns nav atgriezies internātskolā. Ar puiku un vecākiem veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Savukārt 3. oktobrī, īsi pirms pulksten 1 naktī, RPP Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu aptuveni 10 gadus vecu zēnu, kurš bez vecāku uzraudzības pastaigājās "Zelta Zivtiņas" tuneļa apkārtnē. Apstākļu noskaidrošanai nosūtīta tuvākā RPP ekipāža.

Apsekojot tuvāko apkārtni, pamanīts aprakstam atbilstošs zēns Audēju ielā. Veikta personas datu pārbaude, kuras laikā atklājās, ka zēns ir izsludināts meklēšanā kā bezvēsts pazudušais. Puika nogādāts Valsts policijā apstākļu noskaidrošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!