Pagājušajā nedēļā Valsts policija aizturēja sešu vīriešu grupu, kas tiek turēta aizdomās par vairāku lielveikalu un juvelierizstrādājumu veikalu apzagšanu, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un tiesa aizdomās turētajiem piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Pēdējā pusotra gada laikā Rīgā tika apzagta virkne lielveikalu un juvelierizstrādājumu veikalu. VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas izmeklēšanā noskaidroja, ka daļu no šiem noziegumiem izdarījuši seši vīrieši – trīs brāļi kopā ar saviem paziņām.

Grupas dalībniekiem bija rūpīgi sadalītas lomas, atzīmē VP pārstāve. Viņi, iepriekš izlūkojot plānotā nozieguma vietu, zādzības veica organizēti un ātri. Līdz apsardzes darbinieku ierašanās brīdim viņi paspēja ielauzties noskatītajā ēkā, izlauzt piestiprināto seifu, iekraut to savā mašīnā un aizbēgt no notikuma vietas. Pārsvarā tika zagti tikai seifi, kuros, pēc zagļu domām, vajadzētu atrasties naudai un juvelierizstrādājumiem.

Tomēr par spīti noziedznieku piesardzībai, VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona policistiem 29. septembrī aizturēja lielāko daļu no noziedzīgā grupējuma dalībniekiem kārtējā nozieguma izdarīšanas brīdī. Tieši tobrīd viņi mēģināja uzlauzt seifu kādā juvelierizstrādājumu veikalā.

Divi no grupas dalībniekiem, par spīti bēgšanas mēģinājumam, tika aizturēti veikalā. Vēl divi no viņiem atradās ārpus veikala un, pamanījuši policistus, arī sāka bēgt no nozieguma vietas ar automašīnām. Viens no noziedzniekiem nesavaldīja savu transportlīdzekli un nobrauca no ceļa. Pēc tam bēglis mēģināja slēpties nelielā purvā, bet policisti ar dienesta suņa palīdzību viņu atrada un aizturēja.

Pēdējam līdzdalībniekam izdevās no nozieguma vietas aizbēgt, bet viņš nekavējoties tika izsludināts meklēšanā un pēc dažām dienām aizturēts.

Aizturētie ir dzimuši 1985., 1986., 1987., 1987., 1988. un 1991. gadā. Gandrīz visi no aizturētajiem jau iepriekš ir sodīti par mantiskiem noziegumiem un izcietuši cietumsodu, norāda VP pārstāve.

Saistībā ar šo personu veiktajiem noziegumiem šobrīd ir veiktas 20 kratīšanas, kuru laikā izņemtas dažādas mantas, kas kalpo par pierādījumiem vīriešu iepriekš veiktajiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas un pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā un ja to izdarījusi organizēta grupa, un par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!