Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ārlietu ministrijai (ĀM) joprojām nav informācijas, ka apšaudē Lasvegasā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie.

ĀM aicina Latvijas valstspiederīgos, kuri atrodas Lasvegasā, informēt tuviniekus par savu drošību, kā arī, ja nepieciešama palīdzība, sazināties ar Latvijas vēstniecību ASV.

Jau ziņots, ka ASV pilsētā Lasvegasā svētdienas vakarā brīvdabas kantrimūzikas festivālā notikušajā apšaudē nogalināto skaits pieaudzis līdz 59, bet ievainoti 527 cilvēki, pirmdien preses konferencē paziņojis Lasvegasas policijas priekšnieks Džozefs Lombardo. Varasiestādes arī pieļāvušas, ka nogalināto skaits var pieaugt.

Tikmēr policija 64 gadus vecā šāvēja Stīvena Padoka mājā Nevadas štatā atradusi sprāgstvielas, munīciju un 18 šaujamieročus.

Izmeklētāji līdz šim nav atradušu saistību starp šo apšaudi un starptautiskām teroristiskām organizācijām, lai gan teroristu grupējums "Islāma valsts" paziņojis, ka uzbrukumu pastrādājis viens no viņu atbalstītājiem, paziņojis Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) Lasvegasa biroja atbildīgais aģents Arons Rouzs.

Uzbrucējs atklāja uguni no automātiskā ieroča uz festivāla "Route 91 Harvest" apmeklētājiem no līdzās esošās viesnīcas "Mandalay Bay Hotel and Casino". Brīdī, kad sākās apšaude, uzstājās dziedātājs Džeisons Aldīns.

Notikumi Lasvegasā izraisījusi pēc šādiem gadījumiem ierasto demokrātu prasību padarīt stingrāku ieroču kontroli, tomēr republikāņi nav izrādījuši pazīmes, ka būtu gatavi atbalstīt šādu iniciatīvu. Ieviest stingrākus šaujamieroču kontroles likumus mudinājušas arī amerikāņu popzvaigznes "Lady Gaga" un Ariana Grande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!