Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā un Liepājas ostā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas septembrī novērsa 213 540 tūkstošu cigarešu nelikumīgu pārvietošanu, portālu "Delfi" informēja VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Šī gada 23. septembrī, pārbaudot kādu kravas automašīnu pirms uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamnu, muitas amatpersonas, kontrolē iesaistot arī muitas kinologu ar dienesta suni, atklāja, ka kabīnē esošajā vadītāja guļvietā, matračos un zem tiem noslēptas cigaretes. Automašīnu vadīja Lietuvas pilsonis. Kontroles rezultātā tika izņemtas 39 960 cigarešu "Marlboro" ar Lietuvas akcīzes markām.

Savukārt 9. septembrī Ventspils ostā uz prāmja uzbraucošo transportlīdzekļu kontroles gaitā kravas mikroautobusā, ko vadīja kāds Lietuvas pilsonis, muitas kinologs ar darba suni atklāja cigarešu slēptuvi, kas bija izveidota aizmugures durvīs. Slēptuvē atradās 20 000 tūkstošu cigarešu "Prince" bez akcīzes markām un 136 320 cigarešu "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Papildus tika izņemti arī 69 litri pašdarināta alkoholiskā dzēriena, kura paraugi nosūtīti ekspertīzes veikšanai uz Muitas laboratoriju, atzīmē VID pārstāve.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par ar akcīzes nodokli apliekamo preču pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu, kā arī par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautajām precēm uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Abos gadījumos lietu materiāli nodoti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldei, kur uzsākti kriminālprocesi, norāda Teice-Mamaja.

Savukārt šī gada 22. septembrī tika veikta uz prāmja, kas kursē no Liepājas uz Trāvemindes ostu Vācijā, uzbraucošo automašīnu kontrole. Pārbaudes gaitā ar darba suņa palīdzību kādā vieglajā automašīnā ar Lielbritānijas valsts reģistrācijas numuru, ko vadīja Latvijas pilsonis, tika atklātas divas kartona kastes ar cigaretēm. Nelikumīgi tika mēģināts pārvadāt 17 060 cigarešu "Route 66" bez akcīzes markām un 200 cigarešu "Winston" ar Tadžikistānas akcīzes markām.

Tajā pašā dienā VID Muitas policijas pārvaldē par konstatēto pārkāpumu tika uzsākts kriminālprocess, atzīmē Teice-Mamaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!