Foto: LETA

Uz "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdi novembrī plānots aicināt ekspolitiķi Aināru Šleseru un pēc tam arī politiķi, Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij"), pirmdien žurnālistus informēja komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL).

Atbildot uz jautājumu, kas tiks darīts, ja Šlesers tomēr nevēlēsies apmeklēt komisijas sēdi, Sudraba norādīja, ka Parlamentārās izmeklēšanas komisijas likumā paredzēta atvešana uz sēdi piespiedu kārtā. Likumā ir noteikts, ka, ja persona neierodas uz sēdi pēc komisijas uzaicinājuma, tiesa pēc komisijas ierosinājuma lemj par personas piespiedu atvešanu.

"Domāju, viņš noteikti nevēlas šādu akciju, ka viņu piespiedu kārtā atved uz komisijas sēdi," norādīja Sudraba, piebilstot, ka šajā gadījumā sagaida "cilvēcīgu rīcību", tāpēc komisija laicīgi mēģinās ar Šleseru vienoties par sēdes laiku.

Pirms tam plānots uz komisijas sēdi aicināt Satversmes aizsardzības biroja un Drošības policijas pārstāvjus saistībā ar "oligarhu lietas" ietekmi uz valsts drošību.

Saskaņā ar žurnāla "Ir" publikācijām "oligarhu sarunās" piedalījušies gan Šlesers, gan Lembergs. Lembergs gan publiski paudis, ka neesot pierādījumu šo sarunu autentiskumam.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!