Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien, 29. septembrī, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Moldovas premjerministra vietnieku, ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Andreju Galburu un pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību, ES-Moldovas attiecības, kā arī Moldovas attiecības ar kaimiņvalstīm.

Amatpersonas, kā informē Ārlietu ministrija, ar atzīmēja, ka 25 diplomātisko attiecību gados starp Latviju un Moldovu ir izveidojušās labas un draudzīgas attiecības, notiek regulārs politiskais dialogs.

Rinkēvičs apliecināja, ka Latvija arī turpmāk dalīsies eirointegrācijas pieredzē, un ir ieinteresēta attīstīt sadarbību ekonomikas, izglītības un kultūras jomās, kā arī veicināt cilvēku savstarpējos kontaktus. Tika pārrunāta arī Latvijas un Moldovas sadarbība starptautiskajās organizācijās.

Galburs pateicās par Latvijas atbalstu Moldovas reformu procesam.

Pārrunājot ES–Moldovas attiecības, Latvijas ārlietu ministrs aicināja Moldovu koncentrēties uz Asociācijas līguma un reformu ieviešanu, kas ir vienīgais ceļš, lai nodrošinātu valsts ekonomisko attīstību un sabiedrības labklājību.

Galburs informēja Latvijas pusi par Moldovas iekšpolitisko procesu attīstību, tai skaitā situāciju Pārdņestrā. Pārrunājot novembrī gaidāmo Austrumu partnerības samitu, Rinkēvičs uzsvēra, ka svarīgi starp ES un Austrumu partnerības valstīm attīstīt praktisku sadarbību.

Andrejs Galburs darba vizītē Latvijā uzturas no 28. līdz 30. septembrim, kuras laikā piedalās arī Rīgas konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!