Foto: DELFI Aculiecinieks

Piektdien 11 Latvijas pilsētās - Rīgā, Salaspilī, Jūrmalā, Jelgavā, Dobelē, Cēsīs, Valmierā, Ventspilī, Liepājā, Rēzeknē un Daugavpilī - notiks Zinātnieku nakts pasākumi, kuru tēma ir inovācijas.

Savas durvis apmeklētājiem vērs augstskolas, zinātniskie institūti, muzeji un citas iestādes, kopumā piedāvājot apmeklēt vairāk nekā 50 norises vietas.

Apmeklētājiem būs iespēja doties ekskursijās uz laboratorijām, piedalīties eksperimentos un pētnieciskajās darbnīcās, iesaistīties diskusijās ar zinātniekiem, kā arī iepazīt dažādas inovatīvas tehnoloģijas, piemēram, robotus un dronus Transporta un sakaru institūtā un 3D pildspalvas Rīgas Tehniskajā universitātē. Interesenti varēs izmēģināt hidraulisko sistēmu spēku Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejā, savukārt Rīgas Stradiņa universitātē būs iespēja iemēģināt roku uz 3D zobārstniecības iekārtām.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Jelgavā, apskatei būs pieejams virtuālās realitātes aprīkojums, Ventspils Augstskola iepazīstinās apmeklētājus ar kosmosa ārēm, un Daugavpils Universitātē varēs izzināt ūdenstilpņu noslēpumus, kā arī apmeklēt observatoriju un iepazīt zvaigznes. Plaša zinātnes aktivitāšu programma un muzikālas performances sagaida arī Cēsu Vecā alus brūža apmeklētājus.

Zinātnieku nakts ir Eiropas mēroga pasākumus, kas veltīts populārzinātnei un saistošai zināšanu ieguvei. Tā notiek katru gadu septembra pēdējā piektdienā, un tajā piedalās vairāk nekā 30 valstis un vairāk nekā 300 pilsētas. Latvijā Zinātnieku nakts notiks divpadsmito reizi, un to organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar vadošajām Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un muzejiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!