Foto: LETA
Arī šonedēļ Lubāna ezerā un no tā iztekošajā Aiviekstē saglabājas augstākais ūdens līmenis kopš 2013. gada pavasara paliem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un satelītu dati.

Satelītuzņēmumos redzams, ka applūdušas teritorijas Lubāna krastos, kā arī Aiviekstes augštecē un tās labā krasta pietekas Ičas lejtecē. Tomēr applūdušās platības ir krietni mazākas nekā pēdējos lielajos palos - 2013. gada aprīlī un maijā.

Ūdens līmenis Aiviekstē pie Lubānas pilsētas ir 63 centimetrus zem 2013. gada palu maksimuma, un tas vairs nepaaugstinās.

Rekordaugsts ūdens līmenis joprojām ir Dubnas upē, tai iztekot no Luknas ezera Višķu pagastā, Daugavpils novadā. Šajā vietā ūdens līmenis saglabājas septiņus centimetrus virs 2013. gada lielo palu maksimuma. Savukārt Dubnas lejtecē ūdens līmenis pēdējās dienās atkāpies par pusmetru.

Gandrīz visās upēs turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās. Ūdens līmenis vēl nedaudz kāpj Gaujas vidustecē un lejtecē, tā pazemināšanās vēl nav sākusies Misā, Sedā, Salacā pie Mazsalacas, Dubnā pie Višķiem un Aiviekstes augštecē.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā +11..+15 grādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!