Foto: Saeimas administrācija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) kopā ar Lietuvas Seima spīkeru Viktoru Pranckieti sestdien, 23. septembrī, Palangā apmeklēja Baltu vienības dienai veltītos pasākumus.

"Mēs turpinām senču aizsākto. Kopā esam stāvējuši vissmagākajos likteņa griežos, kopā cīnījušies par savu valstu neatkarību un atbalstījuši viens otru. Esam izmantojuši iespējas cieši sadarboties ar saviem draugiem − Baltijas valstīm, Ziemeļvalstīm, Eiropas Savienību un NATO," Mūrniece sacīja klātesošajiem.

"Lai gan mēs arī konkurējam, un šobrīd darbs ar kopīgajiem Baltijas enerģētikas un transporta projektiem nesokas viegli, agri vai vēlu mēs vienmēr izvēlamies iet kopā," atzīmēja Mūrniece. "Es novēlu mums arī turpmāk atbalstīt vienam otru, sadarboties mūsu cilvēku labā. Turēt godā mūsu kopīgo – baltu – identitāti un kultūru, un mūsu valstu neatkarību.

Par godu Baltu vienības dienai Saeimas priekšsēdētāja un Lietuvas parlamenta priekšsēdētājs sestdien piedalījās Baltu vienības dienai veltītā svinīgajā gājienā, apmeklēja izstādes, skolēnu erudīcijas konkursa "Prātu kauja" laureātu apbalvošanas ceremoniju un baltu gastronomijas festivālu.

Baltu vienības diena iedibināta, pieminot 1236. gada 22. septembrī notikušo Saules kauju, kurā zemgaļu un žemaišu spēki sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus. Kopš 2000. gada Latvijas Saeima un Lietuvas Seims Saules kaujas dienu − 22. septembri − noteica par oficiālu un atzīmējamu atceres dienu. Pagājušajā gadā Baltu vienības dienas svinības notika Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!