Foto: DELFI

Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis (V) neiesaistīsies jaunajā politiskajā partijā "Laiks pārmaiņām", ko vakar Ventspilī nodibināja Tranzītbiznesa uzņēmēju biedrības "Baltijas asociācija - transports un loģistika" (BATL) prezidente Inga Antāne, lai arī pašvaldību vēlēšanās Ventspilī Kristovskis un Antāne kandidēja no viena trīs partiju apvienotā saraksta.

Kristovskis arī neesot saņēmis piedāvājumu iesaistīties jaunajā partijā. Pēc pašvaldību vēlēšanām no Antānes puses neesot bijuši nekādi komentāri par to, kā Ventspils domē strādā no apvienotā saraksta ievēlētie opozīcijas deputāti, un arī nekādu domstarpību neesot. Pēc Kristovska domām, Antānes iniciatīva par partijas dibināšanu skaidrojama ar viņas vēlmi veikt aktīvāku politisko darbību.

Kristovskis joprojām ir "Vienotības" ierindas biedrs, taču kopš 2011. gada aktīvu darbību partijas vadībā neveic. "Iepriekšējā neprasmīgā vadība un varaskāre ir diskreditējusi partiju, taču es uzskatu, ka "Vienotībai" joprojām ir liels potenciāls. Ja es partijai būšu vajadzīgs, esmu gatavs atkal aktīvi darboties, bet īpaši neuzplīšos," sacīja politiķis. Sava politiskā spēka dibināšana neesot Kristovska plānos.

No apvienotā "Vienotības", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta Ventspils domē tika ievēlēti divi "Vienotības" un divi LRA deputāti.

"Mēs darām savu darbu tik, cik kas ir mūsu spēkos. Vajag nedaudz paciesties - mums ir iestrādes, ar kurām drīz nāksim klajā. Darba ir pilnas rokas," pirmo mēnešu darbu Ventspils domes opozīcijā vērtēja Kristovskis.

Jau ziņots, ka Ventspils domes vēlēšanās šogad jūnijā uzvarēja mēra Aivara Lemberga vadītā partija "Latvijai un Ventspilij", iegūstot deviņas no kopumā 13 deputātu vietām. Pārējās četras vietas domē ieguva saraksts, kurā apvienojušās nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", partija "Vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība ar Kristovski priekšgalā. Apvienotajā sarakstā kandidēja arī Antāne, taču domē viņa netika ievēlēta. Šonedēļ Antāne nodibinājusi jaunu politisko partiju "Laiks pārmaiņām". Partijas dibināšanas sapulcē piedalījušies vairāk nekā 350 domubiedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!