Foto: DELFI
Daugavpils šosejas 134.kilometrā, Krustpils novadā, pie Spuņģēniem, ir noplūdusi ķīmiska viela, tāpēc šajā vietā ir bloķēta satiksme, pavēstīja AS "Latvijas Valsts ceļi".

Satiksme varētu būt slēgta vairākas stundas. Negadījuma vietā strādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un Valsts policijas speciālisti, savukārt autovadītāji aicināti izvēlēties citus maršrutus.

Negadījuma vietu ir iespējams apbraukt, jau Aizkrauklē vai Jēkabpilī šķērsojot Daugavu un izmantojot autoceļu Aizkraukle-Jēkabpils (P76).

VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece portālu "Delfi" informēja, ka pulksten 14.30 VUGD saņēmis izsaukumu uz Krustpils novada Krustpils pagastu, kur autoceļa Rīga-Daugavpils 133. kilometrā noticis ceļu satiksmes negadījums un no smagās automašīnas noplūdusi bīstama ķīmiska viela.

Notikuma vietā atrodas arī Valsts Vides dienesta darbinieki, kā arī novada civilās aizsardzības komisijas pārstāvji.

Notikuma vietā ir ierobežota satiksme un no tuvējās 300 metru apkārtnes evakuēti četri iedzīvotāji. Patlaban dienesti strādā, lai bīstamo ķīmisko vielu savāktu. VUGD rīcībā esošā informācija liecina, ka noplūdusī viela ir slāpekļskābe.

VUGD aicina iedzīvotājus netuvoties notikuma vietai un braukšanai izvēlēties citus apkārtceļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!