Foto: Publicitātes foto
Ventspilī ceturtdien nodibināta jauna reģionālā politiskā partija "Laiks pārmaiņām", kuras dibināšanas iniciatore ir kādreizējās "Reformu partijas" viena no līderēm Inga Antāne ar domubiedriem.

Mērķi ir veidot Latviju kā pašpietiekamu valsti, kura ar savu cilvēku darbu, sasniegumiem zinātnes, tehnoloģiju un finanšu jomā, izdevīgo ģeopolitisko novietojumu Baltijas jūras krastā, spēj pati sevi uzturēt, veicināt atvērtas valsts un pašvaldību pārvaldes sistēmas attīstību, kura ir pakārtota iedzīvotāju interesēm un vajadzībām. Veicināt Latvijas ģeogrāfiskā stāvokļa izmantošanu Latvijas un Ventspils ekonomiskajā izaugsmē. Padarīt Latviju par zaļu valsti – ar tīru vidi, svaigu gaisu, bagātīgiem mežiem un dzidriem ūdeņiem. Attīstīt Latviju kā valsti, kura nav atkarīga ne no citu valstu banku diktāta finanšu sfērā, ne lielvaru labvēlības enerģētikas un jebkurā citā jomā, teikts paziņojumā medijiem.

"Laiks pārmaiņām" tiekot veidota kā reģionāla partija. Jau jaunās partijas dibināšanas kongresā tās manifestam un mērķiem par Latvijas nākotni pievienojās dibinātāji no citiem reģioniem – no Daugavpils, Saldus, Talsiem, Kuldīgas, Rīgas, Liepājas un citām pilsētām un novadiem.

Partijas valdē darbosies Linards Gulbis, Ingrīda Gradkovska, Alīna Rugine un Inese Caunīte, savukārt valdes priekšsēdētāja būs Antāne.

"Kāpēc vajadzīgs jauns politiskais spēks? Latvijai pienācis laiks pārmaiņām. Tās ir vitāli nepieciešams valsts attīstībai un uzplaukumam, taču lai pārmaiņas panāktu, politiskās dienaskārtības veidošanā jāiesaistās visai sabiedrībai, nevis tikai politikāņiem, kuriem politika kļuvusi par personīgās bagātināšanās avotu. Ja divdesmit piecu gadu laikā kopš mūsu valstiskās neatkarības atjaunošanas aizbraukuši vairāk kā 400 tūkstoši cilvēku, ja 600 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, arī mazi bērni, mūsu valstī spiesti dzīvot zem nabadzības sliekšņa, tad malā stāvēt vairs nedrīkst," sacījusi Antāne.

"Tas būtu noziegums pret savu valsti, pret saviem vecākiem, bērniem un pašiem pret sevi. Mēs gribam pārmaiņas, kuras ļaus aizbraukušajiem atgriezties mājās, kuras dos pārliecību par to, ka katrs nodokļos samaksātais cents tiek iztērēts godprātīgi un valsts labuma vārdā. Mēs gribam īstenot tādas pārmaiņas, lai cilvēkiem nebūtu jāpulcējas piketos, protestējot pret nabadzību, lai nevienam XXI gadsimta Latvijā nebūtu jādzīvo pusbadā, lai kvalitatīva un laikus sniegta veselības aprūpe nav tikai bagāto privilēģija, un lai cilvēka cienīgas vecumdienas būtu realitāte jau šodienas senioru paaudzei," viņa turpina.

Partijas dibinātāji prognozē, ka pavisam drīz partijai būs nodaļas daudzās Latvijas pilsētās Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un Latgalē.

Partijas dibināšanas kongresā piedalījās vairāk nekā 350 cilvēku.

Antāne savulaik bijusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja un Rīgas mēra amata kandidāte. Patlaban viņa ir biedrības "Baltijas asociācija - transports un loģistika" prezidente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!