Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) pirmdien, 18. septembrī, Stopiņu novadā kādā angārā atraduši un atsavinājuši 200 litru nelegālā alkohola.

VP bija saņēmusi informāciju no kāda vīrieša par to, ka Stopiņu novadā viņam piederošos angāros, kuri ir iznomāti citai personai, iespējams, tiek uzglabāts nelegālais alkohols. Šādas aizdomas viņam bija radušās, redzot angāra teritorijā aizdomīgas darbības. Vīrietis uzsvēra, ka negatīvi vērtē alkohola surogāta uzglabāšanu un tirgošanu, un labprāt piekrita sniegt palīdzību policijai pārkāpuma atklāšanā.

Pirmdien VP Salaspils iecirkņa policisti ieradās minētajos angāros, lai veiktu pārbaudi. Tur policisti atrada 200 litru plastmasas kannās un pudelēs pildīta šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku. Policisti šo dziru atsavināja un nodeva ekspertīzes veikšanai.

Likumsargi ir noskaidrojušas personas, kuras saistītas ar iespējamā nelegālā alkohola uzglabāšanu. Pēc ekspertīzes rezultātu saņemšanas tiks lemts par šo personu aizturēšanu.

Šobrīd saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!