Foto: F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pagājušā nedēļā izsludinājis iepirkumu par 66 pirmās klases pretuzlaušanas seifu iegādi.

Paredzamā līgumcena ir 78 000 eiro. Piedāvājumi jāiesniedz līdz 6.oktobrim.

Seifu iegāde notiks paātrinātā atklātā konkursā. Šāda iepirkumu procedūra izvēlēta, jo ir pazīmes, ka "valdība septembra vidū lems par papildus finanšu līdzekļu piešķiršanu KNAB šim budžeta gadam konkrēto preču iegādei".

Valdība nolēmusi 787 941 eiro novirzīt KNAB, lai nodrošinātu pasākumus saistībā ar normatīvajos aktos paredzēto drošības prasību ievērošanai, kā arī izmeklēšanas un operatīvās darbības kapacitātes paaugstināšanai.

Kopumā plānots iegādāties 42 mazos individuālos un 24 lielos individuālos seifus. Seifiem jābūt aprīkotiem ar divām slēdzenēm - viena B vai augstākās klases mehāniskā slēdzene, otra - B vai augstākas klases elektroniskā kombināciju koda slēdzene.

Seifi būs jāpiegādā sešu nedēļu laikā pēc iepirkuma līguma noslēgšanas un tie jānodod Rīgā, Citadeles ielā 1.

Septembra sākumā valdība uzdeva Finanšu ministrijai līdz 2018.gada 31.martam pabeigt būvdarbus ēkā Citadeles ielā 1, kurā plānots izvietot KNAB. Birojs jau vairākus gadus atrodas Brīvības ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!