Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Mediķi trešdienas rītā no Vecmīlgrāvja 31. vidusskolas uz slimnīcu nogādājuši divus pusaudžus, kuriem kļuvis slikti, iespējams, apkārtnē valdošās smakas dēļ, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Skolēniem kļuvis slikti, tāpēc izsaukti mediķi. Jaunieši sūdzējušies par sliktu dūšu un nespēku, skaidroja Vītola.

Arī "Delfi" lasītāja Vita informēja, ka trešdien gāzes smaka bijusi jūtama Vecmīlgrāvī ap pulksten 9 no rīta apmēram stundu, tad izvēdinājusies. Savukārt ap pulksten 12 atkal bijusi jūtama spēcīga gāzes smaka. Daudziem 31. vidusskolā palicis slikti – reibusi galva un daudzus skolotāji palaiduši mājās.

"Delfi" jau ziņoja, ka 12. septembra vakarā iedzīvotāji jau ziņoja par Vecmīlgrāvī un tā apkārtnē gaisā izplatījušos nezināmas izcelsmes vielas smaku.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā skaidroja, ka laikā no pulksten 20 līdz 22 par to saņemti vairāk nekā 400 zvanu uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Valsts Vides dienests pieļāva, ka Vecmīlgrāvī gaisā izdalījusies smaka varētu būt merkaptāni. Merkaptāni tiek pievienoti kā piedeva gāzei, lai varētu konstatēt tās noplūdes un gāzes klātbūtni apkārtējā vidē. Pat ļoti niecīgs daudzums šīs vielas izraisa nepatīkamu smaku un diskomfortu, taču mazā koncentrācijā tas nav bīstams veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!