Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Aizvadītās nedēļas piektdienā Vecrīgā izcēlies kautiņš starp divām jauniešu kompānijām, kurā cietuši trīs cilvēki, bet viens iesaistītais aizturēts pēc tam, kad pie viņa atrastas, tabletes un viela, kas, iespējams, ir narkotikas, portālu "Delfi" informēja Rīga pašvaldības policijā (RPP).

Grēcinieku ielā vairākas savā starpā konfliktējušas personas, īsi pirms pulksten 6 pamanīja RPP pilsētas videonovērošanas centra darbinieki, un tādēļ uz notikuma vietu nosūtīta policijas ekipāža.

Notikuma vietā likumsargi sastapti četrus 20 līdz 22 gadus vecus vīriešus. Diviem no viņiem konstatēti miesas bojājumi, un uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki (NMPD), kuri nolēma cietušos hospitalizēt.

Kautiņa dalībnieki paskaidroja, ka sastrīdējušies ar nezināmu kompāniju. Neilgi pirms policijas ierašanās pārējās kautiņā iesaistītās personas devušās prom.

Teritorijas apsekošanai nosūtīta vēl viena policijas ekipāža, kurai izdevās uzmeklēt otru kautiņā iesaistīto kompāniju. Tajā bijuši trīs 22 līdz 25 gadus vecus vīrieši. Starp viņiem konstatēts vēl viens cietušais. Cietušā draugi jau bija izsaukuši otru NMPD brigādi, un mediķi, ierodoties notikuma vietā, hospitalizēja trešo kautiņā cietušo personu. Kautiņā iesaistītie pastāstīja, ka konfliktu uzsākusi kompānija, kas palikusi notikuma vietā, un viņiem bijis arī nazis, ar kuru draudējuši.

Pie viena no jauniešiem, kuri bija palikuši notikuma vietā, atrasts zaļganbrūns augu izcelsmes maisījums un maisiņš ar desmit baltām nezināmas izcelsmes tabletēm. Nazis aplūkošanas laikā ne pie viena no viņiem netika atrasts.

Aizdomās par narkotisko vielu glabāšanu aizturēts 21 gadu vecs vīrietis, savukārt par kautiņa izraisīšanu aizturēts 20 gadus vecs vīrietis. Abas personas nogādātas Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!