Foto: LETA

Spēcīgo lietavu laikā parādījušās sūces Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa jumta logos, taču slimnīcas darbu tas netraucē, pastāstīja slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Lāsma Sīle.

Sūces izveidojušās jaunā korpusa foajē. To rezultātā lietus no aptuveni četru stāvu augstuma pil uz grīdas, pastāstīja Sīle. Pagaidām zem sūcēm palikti spaiņi.

Notikušais pacientiem un personālam bīstamību nerada, turklāt gaitenis ir plašs un cilvēki šai vietai var brīvi apiet apkārt, skaidroja slimnīcas pārstāve.

Sīle norādīja, ka ēkai ir spēkā garantija, un visi bojājumi ir jānovērš būvniekam - pilnsabiedrībai "SBRE". Būvnieks par notikušo jau esot informēts.

"No vienas puses nepatīkami, jo neērtības jāpiedzīvo, taču notikušais liecina, ka ir jāveic uzlabojumi," uzsvēra Sīle.

Ēka nodota ekspluatācijā marta beigās un arī kopš tā laika notikušas lietusgāzes, taču līdz šim ēkā šādas problēmas nebija konstatētas, norādīja Sīle.

Jau ziņots, ka jaunā A korpusa pirmā kārta tika nodota ekspluatācijā 2017. gada 29. martā un atklāta pacientiem 1. jūnijā. Ēkā pabeigti celtniecības darbi 29 948 kvadrātmetru platībā, kur izbūvēti četri virsstāvi ar paaugstinātu izbūvi divu stāvu līmenī, un divi pazemes stāvi ar savienojošiem tuneļiem uz blakus esošajām būvēm.

Jaunā korpusa pirmās kārtas kopējais finansējums ir 87 435 723 eiro, no šīs summas 24 076 323 eiro ir piesaistītie līdzekļi no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!